Thursday, January 10, 2013

Fatin Liyana : Suara Halus Bukan Bermaksud Gedik

Assalamualaikum...

Haaa. Nampak tak kenyataan kat atas tu? Saya sebagai peminat setia blog honeykoyuki amatlah bersetuju dengan kenyataan kak fatin dalam video conference tersebut. Siapa yang tak tengok lagi video FL pasal tajuk di atas boleh klik SINI

Suara halus bukan GEDIK ok! U olls kena faham. Hana pun kadang-kadang mengalami nasib yang sama. Bila kita ni yang jenis cakap macam gangsta bak kata kak FL dan laju gila macam ERL KLIA Transit sekali tiba-tiba dalam acara formal kita terpaksa menjaga bahasa dan perlahankan sikit kelajuan kata-kata, maka secara tak langsung ye Tuan-tuan dan Puan-puan suara akan jadi halus, lemah lembut. Tapi bukan bermakna kita gedik. Just kita menghormati majlis atau orang tersebut. 

Maybe ada orang akan cakap, cakap jela macam biasa. Be Yourself. But then, pernah tak terfikir kalau dalam majlis-majlis, TV atau masa interview kita cakap macam tu, apa first impression orang yang tak pernah kenal kita? Hmm.

Pada Hana suara gedik tu yang jenis cakap meleret-leret tu. Pun bukan macam Nora Danish. Suara Nora Danish adalah halus dan manja yang tak dibuat-buat. Semula jadi begitu. Yang gedik ni macam yang korang tengok drama tu, kebanyakannya watak orang ketiga. Haa. Gitulah.

Harap semuanya jelas.
Spread 

-sekepinghati-

20 comments:

  1. k.el baru je tgk video tu tadi...k.el suka dgr dia cakap laju..

    adik dah tgk video FL time dia kt nasi lemak kopi o tv9...kelakar giler ok...

    ReplyDelete
  2. ya, menjadi diri sendiri lebih baik. Mulut orang memang tak boleh tutp :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe. Huhu. Ada je yg tak puas hati dgn kelebihan orang lain

      Delete
  3. Berkunjung kawan ,,makasih atas infonya

    ReplyDelete
  4. sepatutnyer jadi diri sendirilah..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Kan...nampak manja but not gedik mengada. huhu

      Delete
  6. dah Allah bagi suara halus nak buat mcm mne kan? terima jela..takde gediknya pun la..kan cumel gitu

    ReplyDelete
  7. Err camne nak wat suara halus tu? Hehehe. Alaa dapat beza kut gedik ngan sopan. Cam org yg ngah komen ni, dea seorang yg sopan taw! *Tetiba* :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. blh nampak kesopanan & kesusilaan tu. *peace*

      Delete

Terima Kasih atas Komen Anda ^_^ v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...